top of page

wo 13 sep

|

Sint-Niklaas

Ben je benieuwd hoe sigaren gemaakt worden?

Maak kennis met het eeuwenoud ambacht én de kunst van het sigaren maken. Een bijzonder belevenis voor erfgoedliefhebbers! Van het pure tabaksblad via het binnengoed tot de juiste verhouding om de sigaar te laten schitteren in z’n geur en vorm. De toegang is 10 euro.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Ben je benieuwd hoe sigaren gemaakt worden?
Ben je benieuwd hoe sigaren gemaakt worden?

Tijd en locatie

13 sep 2023, 20:00 – 22:00

Sint-Niklaas, Regentiestraat 29, 9100 Sint-Niklaas, België

Over het evenement

Ria Riphagen, Nederlandse sigarenmaakster en actief bij de herstelling van dé grootste sigaar ter wereld, laat je genieten van de echtheid van dit ambacht. Op 18 jarige leeftijd was Ria reeds actief in de sigaren industrie met werkgevers als Oud Kampen en de Olifant. Ze is in Nederland één van de weinige die sigaren kan rollen met de hand. Zo’n 6 jaar geleden heeft zij dit unieke ambacht op de Cultureel Immaterieel Erfgoedlijst gezet. Van het pure tabaksblad via het binnengoed tot de juiste verhouding om de sigaar te laten schitteren in z’n geur en vorm. Ria vertelt én toont haar passie rond de sigaar.

De toegang is 10 euro. Reservatie via onze website is aangeraden. Voor, tijdens en na de workshop kan je genieten van een Woas verwenbiertje sap in het Reynaertsalon van het Pijp- en Tabaksmuseum. 

Deel dit evenement

bottom of page