top of page

zo 17 okt

|

Sint-Niklaas

Columbus & co.

Het pijproken gaat terug tot 1492. Toen ontdekte Columbus niet alleen Amerika. Ook bij ons sloeg de vlam in de pijp – letterlijk, dan. De eerste kleipijp in de collectie dateert van toen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Columbus & co.
Columbus & co.

Tijd en locatie

17 okt 2021, 10:00 – 13:00

Sint-Niklaas, Regentiestraat 29, 9100 Sint-Niklaas, België

Over het evenement

Je kan je niet voorstellen hoeveel verschillende types pijpjes, sigaren, tabaksdozen, snuifdozen en aanstekers er bestaan. Of welke manieren er zijn om een goeie sigaar te rollen. Welke kunstvormen terugkomen op pijpen van weleer. Of hoe verschillend de rookgebruiken van Aziaten, Afrikanen, Latijns-Amerikanen of Noord-Amerikanen eigenlijk zijn. Reserveer kosteloos uw bezoek via onze website en betaal ter plaatste het inkomgeld van 3,5 euro per persoon. Oh, vergeet na je tour door het museum niet te stoppen in het Reynaertsalon op het 1ste verdiep van het museum. Hier vind je nog een leuke aanvullende collectie tabakspotten, waterpijpen en rookcuriosa. Een bezoek is niet schadelijk voor de gezondheid.

Tickets

  • reservatie

    U kan via deze weg een bezoek aan het museum gratis reserveren. Let op: het museum bezoek is niet gratis, u betaald ter plaatste de toegangsprijs van 3,5 euro per persoon/bezoek.

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page